Abdoulie

HPB: Masterclass Communicatie en presentatie

Op een dag ontving ik een email van een collega op 1 van mijn opdrachten. Ik was direct enthousiast al wist ik niet precies waar ze het over ging hebben, maar het ging in ieder geval over Koopmans Hoger Plan. Ze vroeg mij of ik tijd had om even met haar te praten en ik zei direct ja. Het bleek om haar man te gaan. Hij zou goed gebruik kunnen maken van het Hoger Plan Budget in de vorm van een gratis training.

Zo gezegd zo gedaan en op 19 december was het de dag dat Abdoulie op kantoor de training Communicatie en presentatie kwam doen. Hij was ruim op tijd! Vooraf bespraken we onder andere wat hij graag zou willen bereiken tijdens deze trainingsdag en wat hij van mij verwachtte. Hij wilde graag alles begrijpen en handige tips, die hij kon toepassen in zijn communicatie. Van mij verwachtte hij goede begeleiding en handige tips. Dat hij alles goed wilde begrijpen had te maken met dat hij pas 8 jaar in Nederland is en nog wat moeite heeft met de Nederlandse taal.

Het was zo mooi om te zien dat hij vol enthousiasme en heel open de training startte en ondanks de vermoeidheid, na 7 uren, toch vol wist te houden. We hebben samen gekeken naar hoe zijn non-verbale communicatie ging en Abdoulie werd zich steeds meer bewust hiervan. We hebben gekeken naar overtuigingen die hem beperkten en wat dan de positieve “tegenhanger” zou zijn. Bijvoorbeeld van ik moet snel antwoorden en daarbij is taal een barrière naar ik mag de tijd nemen om iets te zeggen. Het was een lange dag vol informatie, oefeningen en tips. Het was goed te zien dat hij ook nog wel de tijd nodig had om alles te laten bezinken. Logisch.

Nadat we teruggeblikt  hadden, waarbij Adoulie aangaf dat de training goed begrijpelijk was voor hem en dat hij handige en belangrijke tips meegekregen had waar hij echt iets mee kon, kreeg hij het certificaat Communicatie en Presentatie overhandigd! Hij had namelijk zichtbaar al stappen gemaakt.

DSC00227 DSC00237