Tamara

HPB: Jaarprogramma 365 Dagen Succesvol

Vorig jaar won Tamara Callender het Hoger Plan Budget voor 365 dagen succesvol t.w.v. 4000,- euro.

 

Op 24 december hebben we Tamara thuis overvallen met de mededeling dat zij het Hoger Plan Budget had gewonnen in de vorm van een jaarprogramma 365 dagen succesvol. We belden bij haar aan (met de camera in de hand) en vroegen om boven te komen. Ze vroeg meerdere keren wie er aan de deur was, omdat ze niet direct de link kon leggen. Toen ze dat wel deed, was ze zo blij.

Eenmaal boven zagen we dat ze overrompeld was … en blij!

In het bovenstaande filmpje zie je het interview met Tamara. Hier een kort verslag.

Super blij was Tamara om de winnaar te zijn. Ze legt in het kort uit wie ze is en wat de rode draad door haar leven is. Ze is iemand die altijd de kracht vindt om er weer tegenaan te gaan.

Ze heeft altijd anderen weten te inspireren en opvangen, maar zij zou zelf ook wel eens willen klankborden en een sparringpartner willen hebben en daarom wil zij graag meedoen aan het Jaarprogramma 365 dagen succesvol.

Toen ik haar vroeg: “Waarom zou ik jou dat Hoger Plan Budget verstrekken?” zei ze dat ik er een goed gevoel bij moest hebben en dat alleen dan ik voor haar zou moeten kiezen. Ik heb voor haar gekozen omdat ik me betrokken voelde bij haar verhaal. De dood van haar vader, haar broertje van 19 en die van een van haar beste vriendinnen, maakte indruk op mij. Kort daarna ging haar langdurende relatie uit en zij koos ervoor om in actie te komen, na een korte periode van rouw. Ik meen iemand te zien die doorzet no matter what. Verder vertelde ze mij dat door haar kracht haar kwetsbaarheid wel eens niet gezien wordt in haar omgeving en ik kies er voor om die kwetsbaarheid te zien en die ruimte te geven door haar te kiezen als winnaar. Ik zie iemand met veel potentieel en als ze daar de focus weer in weet aan te brengen en die weet te combineren met haar kwetsbaarheid zullen we versteld staan aan het eind van het Jaarprogramma. Ik denk dat zij als jonge gemotiveerde vrouw de grootste groei zult kunnen ervaren van de kandidaten die zich hebben aangemeld en daarom koos ik voor haar.

Zij vertelt dat ze het Hoger Plan Budget een geweldig idee vindt en dat ze ons op de hoogte zal houden van haar reis tijdens het jaarprogramma 365 dagen succesvol! Met dank aan David & Arjan!!

Ze heeft haar woord gehouden dus hier haar verslag:

20160414_124605

Hier het verhaal geschreven door Tamara Callender zelf:

365 Dagen Succesvol gewonnen en wat nu? Wat kon ik verwachten? Ondanks dat ik mij super vereerd voelde was ik een tikkeltje nerveus. Ik had namelijk nog nooit zoiets meegemaakt en nu was IK degene die dit had gewonnen via Koopmans Hoger Plan. Deze kans moest ik pakken, evenals mijn bikini, handdoek en slippers, hartje januari voor het eerste Live seminar bij Zandvoort aan zee van David & Arjan.

Omringd door 600 mensen met ambitie, passie en levenslust, maar ook mensen met een ernstige ziekte of verlies van een dierbare. Ondernemers met een visie die ergens along the way vertroebeld raakte en de eeuwige pessimist tegenover de bruisende optimist. De workaholic die ruimte wilde maken voor zichzelf en meer wilde genieten van het leven en de ander die weer op zoek was naar een nieuwe baan of uitdaging. Het zat werkelijk waar allemaal gepropt in een en dezelfde ruimte met respect een glimlach en een eindeloos aantal omhelzingen, hart op hart, voor elkaar. Mooie lokatie, strak schema, vriendelijke hostessen en alles tot in de puntjes geregeld. “Deze productie zit goed in elkaar” bedacht ik me als Event Manager.

De oefening die mij een openbaring gaf was de oefening: hoe zien mensen je? Met een groep van 30/40 stonden we in een kring en een voor een moesten we ons voorstellen en vertellen waarom we meededen aan 365. Daar ging ik dan: “Ik ben Tamara en ik ben hier omdat ik meer balans wil in mijn leven. Eerst nadenken, voelen en dan pas doen ipv andersom”

Vervolgens moest iedereen zijn/haar eerste indruk op een post it schrijven en op een groot vel papier plakken dat op je rug bevestigd was. Achteraf kon je dan zien hoe je overkomt op mensen die je helemaal niet kennen. Ik heb vroeger zo vaak te horen gekregen dat ik hard en/of gemeen overkom dus ik was best gespannen toen ik voelde dat er iemand kwam om een post it op mijn rug te plakken. Ik was diep ontroerd door ALLE feedback die ik had gekregen. Er zat GEEN kwaad woord bij. Wat was dit een ongelofelijke boost voor mijn zelfvertrouwen! Straalde ik voorheen iets anders uit of heb ik lange tijd de verkeerde mensen om me heen gehad? Mijn gedachten gingen alle kanten op.

De nieuwjaarsduik was de kers op de taart. Alles is relatief en alles moet dan ook in het juiste perspectief worden belicht. Als je ergens tegenop kijkt, bedenk dan bij jezelf hoe erg het eigenlijk is en hoe lang het duurt. Tuurlijk is het idee verschrikkelijk! Wie duikt er nou in de zee nadat het maanden heeft gevroren? De echte vraag is: Hoe lang duurt de duik en hoe snel ben je weer opgewarmd? Alleen onze eigen gedachten zorgen ervoor hoe we dit ervaren. Een week na de eerste seminar heb ik mijn gehele netwerk omgegooid. Een probleem is niet langer een probleem, maar een uitdaging.

Tanja BEDANKT voor deze geweldige ervaring!

David & Arjan, jullie zijn toppers!