Touch for Health

Kinesiologie door Evenwichtig in Balans

Evenwichtig in Balans sponsort het Hoger Plan Budget door een training Touch for Health (kinesiologie) gratis ter beschikking te stellen. Evenwichtig in balans is opgericht door Marjolein Boeren; iemand die wezenlijk betrokken is….iemand met menselijkheid.

Wat is kinesiologie?
Kinesiologie houdt zich bezig met het bevorderen van je welzijn op alle niveaus. Het stimuleert je vitaliteit door te werken aan je relaties, je werk- en levenssituatie. Hierbij maakt de kinesioloog gebruikt van spiertesten, wat een uiterst effectief middel is om te communiceren met je hele lichaam. Stap uit het beredeneren en vragen en luister naar wat je lichaam te vertellen heeft! De achtergronden van je klachten, ontwikkelingsvraag én de mogelijkheden voor verandering worden in kaart gebracht. Daarna wordt op een doeltreffende wijze het zelfherstellend vermogen gestimuleerd om de balans te herstellen.

Beter in balans
Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Echter, door verschillende oorzaken – stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten, etc. – kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei klachten. Zo kan lage rugpijn voortkomen uit een probleem met de darmen door een voedselallergie. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Meer inzicht in hoe jij je lichaam kan ondersteunen, geeft je de middelen zelf te kiezen voor een betere balans.

Het consult
Een kinesiologisch consult kan staan in relatie tot een klacht, een specifiek thema of een doelstelling. Kinesiologie laat zich enerzijds bij ziekten, klachten en na ongevallen succesvol inzetten. Anderzijds als gezondheidspreventie, bij stressmanagement, leer-, concentratie- en prestatieproblemen (zoals burn-out). Persoonlijke groei of de wens naar verandering kunnen ook redenen zijn om naar een kinesioloog te gaan.Tijdens het consult worden drie stappen doorlopen: inventariseren; behandelen en evalueren. De verkregen inzichten en de meegegeven oefeningen versterken het zelfherstellend vermogen.

Opleiding
Kinesiologie  is een praktisch vak, dat iedereen kan leren. Zodat je je eigen welzijn en dat van je dierbaren kunt verhogen. Als EHBO of als zelfmanagementprogramma. Maar je kunt er ook je beroep van maken en andere mensen gaan helpen. Door het volgen van losse cursussen, of een volledige beroepsopleiding . De lesstof omvat informatie uit de acupunctuur, chiropraxie, voedingsleer, stress reductietechnieken. Je leert op een andere manier werken met emoties, energiecentra, overtuigingen en nog veel meer. En alles start altijd…. Met Touch for Health!

Kinesiologie start met Touch for Health!
En jij kunt erbij zijn! Leer ook deze gemakkelijke, maar diepgaande methode en krijg grip en invloed op je eigen welzijn!

Wat ga je doen?
In mijn praktijk bied ik een Touch for Health-route aan, die bestaat uit de volgende onderdelen:

Touch for Health 1 t/m 4
Je leert iemand balanceren d.m.v. in totaal 42 spiertesten. Je leert verschillende technieken om deze spieren te balanceren: neuro-vasculaire punten, neuro-lymfatische punten, meridianen, 5 elementen, oorsprong-aanhechtingtechniek…
Naast de spiertesten geven we ook aandacht aan de interactie tussen tester en testpersoon. Het onderwerp ethiek schijnt zijn licht over wat je wel en niet doet met een spiertest terwijl ook het educatieve model verder aan bod komt. Bovendien leer je in de eerste plaats hoe je jezelf balanceert, zodat je er optimaal kunt zijn voor de ander.

Touch for Health: Doel bepalen en de metaforen
In deze module gaan we dieper in op de invloed van perspectief op je lichamelijke en mentale welzijn. Wat doet het met je, om vanuit een bepaalde hoek naar iets te kijken? We combineren de spiertesten met metaforen, vanuit beweging óf vanuit de meridiaanleer. Ook gaan we dieper in op het nut en de noodzaak van het stellen van een goed doel, waar je écht mee verbonden bent.

Themadag Vingermodes
Met deze eendaagse module sluiten we de route af. Je leert tijdens deze dag wat handmodes zijn, hoe ze werken en vooral: hoe ze je kunnen helpen een gesprek te voeren met het lichaam. Wat is er nodig en hoe ga je alle technieken uit de vorige modules zo inzetten dat je direct naar de kern gaat en het niet meer gaat om de techniek, maar om de uitkomst?

Praktisch
De gehele route bestaat uit uit 6 modules en elke maand wordt er 1 module gegeven. De eerste vier duren 2,5 dag, Metaforen duurt 2 dagen, en de laatste module duurt 1 dag. Zie onderaan de pagina voor welke je je nu kunt inschrijven via het Hoger Plan Budget.

Voor wie
Voor iedereen die zijn eigen welzijn en gezondheid op de rit wil krijgen, of anderen daarin wil ondersteunen. Je hebt geen vooropleiding nodig, wel dien je ontzettend veel zin te hebben om lichaamsgericht te gaan werken. Naast de cursusdagen is het handig als je tussentijds op meerdere mensen oefent, zodat je dit ambacht goed onder de knie krijgt.

In Bergen op Zoom is de route te volgen op de volgende data:

Touch for Health 1:                      woensdagavond 5 april, do en vrij 6 en 7 april

Touch for Health 2:                      woensdagavond 10 mei, do en vrij 11 en 12 mei

Touch for Health 3:                      woensdagavond 31 mei, do en vrij 1 en 2 juni

Touch for Health 4:                      woensdagavond 28 juni, do en vrij 29 en 30 juli

Touch for Health en de Metaforen:     do en vrij 31 aug en 1 sept

Themadag Vingermodes:                         do 21 september